Hälsmärta

Hälsmärta är en vanlig orsak till att söka hjälp hos Din kiropraktor. Vi har många års erfarenhet med att avhjälpa den typen av besvär, oavsett orsak.

Vid ditt besök undersöks du noga för att ta reda på vad orsaken är till just dina besvär. Många som söker oss har gått med smärtan länge och då är det också flera interventioner som krävs- både kiropraktisk behandling, övningar och tips/råd.  I vissa fall krävs avlastning, antingen i form av tejpning eller speciella sulor, Solemaids.

Solemaids & Severs skada (Hälsmärta hos barn)

Solemaids är sulor utformade av danske fysioterapeuten Per Öllgaard, som i många år har fördjupat sig i hälsmärta hos barn. En av de vanligaste orsakerna till smärta i hälen hos barn är s.k. Severs skada, vilket är en inflammation i hälens tillväxtzon.  Oftast ses smärtan hos idrottande barn, något vanligare hos pojkare. 

Sulan Solemaids speciella konstruktion avlastar tillväxtzonen, vilket gör att den inflammation som uppstår vid Severs skada i lugn och ro kan läka. Avlastningen gör att barnet smärtfritt kan träna vidare.

Beroende på orsak kan även hälsmärta hos vuxna lindras av Solemaids.

 

Din kiropraktor Anna Öhman är certifierad till att prova ut Solemaids.

Läs mer om Solemaids på www.solemaids.se

 

Hälsporre, sk Plantarfascit & Solemaids-PF

Hälsporre, s.k. plantarfascit är en av de vanligaste anledningen till att en vuxen söker Din kiropraktor för hälsmärta. Smärtan är lokaliserad under hälens främre del, är ofta värst på morgonen och kan var mycket smärtsamt.

Anledningen till att smärtan uppstår är en överbelastning. Förutom att behandla och avlasta din smärtsamma häl försöker Din kiropraktor med din hjälp hitta orsaken till själva överbelastningen. Det är viktigt att hitta var kroppen är för stark och/eller svag pga överbelastningen och åtgärda detta för att undvika att hälsmärtan kommer tillbaka när den väl läkt ut.

Med kiropraktisk behandling och rätt övningar blir du snabbt smärtfri från din hälsporre.

Solemaids-PF är en sula som är väldigt effektiv för att avlasta din plantarfascit så att den läker ut ännu snabbare och framför allt mer smärtfritt.

Boka tid för undersökning & utprovning

Besöket för undersökning av hälsmärta med utprovning av Solemaids tar 60 min och kostar 1200 kr. 

Vid det tillfälle att Din kiropraktor bedömer att  Solemaids inte är lämpligt för just din hälsmärta debiteras istället en kostnad för ett vanligt Nybesök- 850 kr vuxna/750 kr barn.

Kostnad för ett par Solemaids och Solemaids-PF sulor: 1150 kr

Är du inte intresserad av att prova ut Solemaids-sulor utan önskar endast en undersökning för din hälsmärta, bokar du ett vanligt Nybesök.